Tips voor uw kinderfeestje thuis


Het organiseren van uw eerste kinderfeestje brengt veel vragen met zich mee: Hoelang moet het feestje duren? hoeveel kinderen nodig ik uit en welke? hoe nodig ik de kinderen leuk uit? hoe gaat dat met cadeautjes?

Hieronder helpen wij u een end op weg met de vragen welke u mogelijk heeft. Gebruik de onderstaande tips als een richtlijn voor uw feestje.

Hoelang duurt het feestje?

Vaak is een kinderfeestje thuis van 3 uur lang genoeg. Vooral voor de jongere feestvierders (4 à 5 jaar) is een langer kinderfeestje vaak niet vol te houden. Houd er rekening mee dat ook het wachten tot het kinderfeestje compleet is, de cadeautjes verstoppen en uitpakken en het taart eten ook al zo'n 30-50 minuten duurt.

In het draaiboek vindt u voldoende spelletjes om gerust 3 uur mee op te vullen, kies alleen de leukste spelletjes uit. Houd rekening met ongeveer 15 minuten per spelletje en kies er dus ongeveer 5 à 6 uit.

Aan het einde van uw kinderfeestje thuis moet ook weer iedereen opgehaald worden. Wilt u verdrietige kinderen voorkomen welke niet weg willen, breng dan zelf de kinderen naar huis toe.

Hoeveel kinderen?

Veel ouders vinden het lastig om te bepalen hoeveel kinderen er uitgenodigd mogen worden.

Nodig je de hele klas uit of alleen de beste vriendjes / vriendinnetjes?

Een handige regel om hierbij aan te houden is de leeftijd van uw kind. Wordt uw kind 7, laat uw kleine jongen of meisje dan 7 vrienden uitnodigen. Vertel uw kind ruim van te voren hoeveel kinderen er uitgenodigd mogen worden. Zo voorkom je teleurgestelde vriendjes welke uit enthousiasme ver van te voren al onofficieel uitgenodigd waren.

Uitnodigingen

In een vorig blog kunt u leuke voorbeelden vinden voor uitnodigingen in thema.

Verstuur ongeveer 2 weken voor het kinderfeestje de uitnodigingen op. U kunt het ook persoonlijker maken door samen met uw kind langs de huizen te gaan om de uitnodiging zelf af te geven. Geef bij voorkeur niet de uitnodigingen mee naar school toe, dit is niet leuk voor de andere kinderen welke niet uitgenodigd zijn.

Vermeld op uw uitnodiging:

- Naam van de jarige

- het thuis adres van de jarige

- Telefoonnummer

- Datum en tijdstip feestje

- Of de kinderen opgehaald moeten worden of thuisgebracht worden.

- Cadeau tips.

Cadeautjes

Bespreek van te voren met uw kleine jongen of meisje wat hij/zij graag wil voor zijn verjaardagsfeestje.

Beslis of er meerdere kleine cadeautjes worden gegeven of misschien één groot cadeau.

Kiest uw kind voor een groot cadeau dan moet dit nog wel even met de ouders geregeld worden.

Het is erg makkelijk om een cadeau lijst te maken online (www.lijstje.nl, www.kadolijst.nl) of gewoon bij uw lokale speelgoedwinkel.

Vaak is het mogelijk om bij de Intertoys een lijstje neer te leggen met de wensen van de jarige (https://verlanglijstje.intertoys.nl/).

Verwacht cadeau's van 5-10 euro per kind, niet al te dure cadeautjes uitkiezen dus.

wat u verder nog moet weten

Kinderen kunnen allergieën hebben of een speciaal dieet. Vraag om deze reden de ouders welke het kind komen brengen bij uw kinderfeestje om

- Allergieën

- Een telefoonnummer waarop ze te bereiken zijn.

Links

Winkelwagen

Feestje uit een doosje

Volg ons

  • Grey Instagram Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Groningen, Nederland