Maak kennis met onze superhelden!

Deze Blog is voor iedereen die nog nooit een Marvel film heeft gezien. Want het is natuurlijk superleuk dat je kind een superhelden feest wil, maar jij bent nooit verder gekomen dan Superman, Spiderman en Batman. Hoe ga je de kinderen dan uitleggen wie Green Lantern is? Wij helpen je in deze blog een eindje op weg, en leggen je uit wie de helden zijn die je bij ons kan bestellen, en waar je ze eventueel van zou kunnen kennen!

Superman

Superman is waarschijnlijk de bekendste superheld. Hij bestaat al sinds de jaren 30. Superman is een alien, en hij komt van de planeet krypton. Zijn ouders stuurden hem als baby naar aarde om hem te laten ontsnappen aan de planeet. Deze stond namelijk op het punt om vernietigd te worden. Op Krypton was Superman een gewone jongen geweest, genaamd Kal El. Op aarde heeft hij echter superkrachten omdat we hier een gele zon hebben. Zo kan hij vliegen, heeft hij laserogen, en is hij supersterk. Superman werkt regelmatig samen met Batman, Wonderwomen, The Flash en andere onder het collectief 'Justice League'. Hij heeft ook een nichtje:

Supergirl

Supergirl is net als haar neef door haar ouders naar de aarde gestuurd, om haar te redden. Hoewel het eigenlijk de bedoeling was dat ze op Kal zou letten, zorgde een lang oponthoud in de ruimte ervoor dat ze pas veel later op de aarde aan kwam. Ze heeft net als Superman superkrachten door onze gele zon. Grootste verschil met Superman is dat ze veel ouder was toen ze op aarde kwam. Ze was al 14 toen haar planeet verwoest werd, en weet daardoor veel meer van Krypton.

Batman

Batman is net als Superman en Supergirl een wees. Zijn ouders zijn voor zijn ogen vermoord als klein kind, waardoor hij besloot alle slechterikken te bestrijden. In het 'echte leven' heet Batman Bruce Wayne, en is hij multimiljonair. Batman heeft dan ook geen superkrachten, maar wel een sportschoolroutine waar 'The Rock' een puntje aan kan zuigen, en heel veel coole gadgets. Batman heeft een groot scala aan hulpjes, allemaal bekend onder de naam 'Robin'. In werkelijkheid zijn dit verschillende wezen, die Batman onder zijn hoede neemt.

Wonder Woman

Wonder Woman is nog even een stapje 'superder' dan Superman, want zij is niet superkrachtig door een gele zon, of een mutatie, maar zij is een halfgodin. Haar vader is zeus, de oppergod uit verloren Griekse tijden. Wonder Woman, of Diana zoals haar moeder haar heeft genoemd, groeide op in Themyscira, een eiland waar alleen maar vrouwelijke strijders wonen. Ze besluit de mensheid te helpen als er op een dag een man aanspoelt op het eiland, die hulp nodig heeft. Sindsdien werkt ze vaak samen met de Justice League.

Captain America

Captain America is het alter ego van Steve Rogers, een sulletje van een soldaat die tijdens de tweede wereldoorlog uitverkoren werd om mee te doen aan een supersoldaten programma. Door een serum werd hij supersterk, en dankzij zijn speciale schild is hij bijna onaantastbaar. Na de oorlog werd hij in een kunstmatige slaap gehouden, waar hij pas later uit zou ontwaken. Aangezien Captain America een superheld is die ontwikkeld is door Marvel, werkt hij niet samen met de Justice League, maar met de Avengers.

Thor

Thor is de Noorse god van de bliksem, en kan met zijn speciale hamer niet alleen heel hard uithalen, maar het ook laten onweren. Thor is een van de oprichters van de Avengers, een groep van superhelden uit het Marvel universum dat samenwerkt om extra sterke bedreigingen van de aarde af te wenden. Zelf is Thor vaak in gevecht met zijn broertje, Loki.

Iron Man

Iron man is een pak, ontwikkeld door biljonair Tony Stark. Als Tony het pak aantrekt kan hij vliegen, raketten afvuren, is hij extra sterk en zorgt het pak er zelf voor dat hij extra beschermt is. Ook Iron Man is onderdeel van de Avengers, al is hij erg eigenwijs en vind hij het eigenlijk niet fijn om samen te werken. Tony is ook eigendom van Stark Industries, en een super slimme wetenschapper. Eigenlijk kan hij alles wat hij wil wel uitvinden, dankzij zijn geld en zijn intelligentie.

Green Lantarn

De Green Lantern is eigenlijk niet een persoon, maar een titel van galactische politie. Iedere Lantern heeft een ring, die drijft op de wilskracht van de drager. Wat de ring dus precies kan doen, hangt van de drager af. Lanterns hebben er voorwerpen mee gekrompen, door tijd en ruimte gereisd, en ze kunnen als ze de ring dragen zonder eten of drinken. Maar, als de drager zijn wilskracht verliest, is de ring waardeloos. Ook hebben de ringen soms rare zwakke eigenschappen. Ze kon de ring van de eerste Green Lantern wel kogels stoppen, maar geen houten voorwerpen. De ring heeft ook geen helende krachten. The Green Lantern is van DC, en hoort dus bij het universum van Batman en Wonder Woman.

The Hulk

The Hulk is de kwade wederhelft van Burce Banner. Bruce is een wetenschapper, die door een gefaald experiment nu zijn lichaam deelt met het gigantische groene monster 'The Hulk'. The Hulk is ook een van de avengers, en wordt getypeerd door zijn enorme kracht, die voortkomt uit woede. Hulk Smash is iets om bang voor te zijn. Bruce zelf is een hele slimme wetenschapper, die soms samenwerkt met Tony Stark.

Spiderman

Spiderman is een tiener die gebeten is door een radioactieve spin. Hierdoor heeft hij krachten gekregen die spinnen ook hebben. Hij woont in New York, en dat is best handig, want door de hoge gebouwen, en de webben die uit zijn polsen schieten kan hij van gebouw naar gebouw zweven om vijanden en boeven te vangen. Spiderman hoort bij Marvel.

Links

Winkelwagen

Feestje uit een doosje

Volg ons

  • Grey Instagram Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Groningen, Nederland